Σύκο γλυκό του κουταλιού
40 σύκα Μαγιάτικα άγρια
4 ποτήρια ζάχαρη ή 1 κιλό
4 ποτήρια νερό
1 λεμόνι το χυμό
2 κ,σ μέλι
5 γαρίφαλα τυλιγμένα σε τούλι
λίγο γαλαζόπετρα όσο 1 στραγάλι
λίγο γαλαζόπετρα όσο 1 στραγάλι
Εκτέλεση
Σας δίνω τη συνταγή για 40 σύκα άσχετα αν εγώ έκανα 363 σύκα παρακαλώ!
Να έχουμε να μοιράζουμε. έκανα 1 κιλό με αμύγδαλα , 2 κιλά με καρύδια γεμισμένα και μέλι.
Εγιναν υπέροχα!
Λοιπόν πλένουμε τα σύκα καλά και με ένα μαχαιράκι κόβουμε κυκλικά λίγο στη βάση του σύκου
.
Τα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει κα ρίχνουμε και τη γαλαζόπετρα και τα βράζουμε 10 λεπτά τα στραγγίζουμε και τα πλένουμε στύβοντας τα ξαναβράζουμε άλλες 2 φορές αλλάζοντας το νερό για 3 λεπτά κάθε φορά .τα βάζουμε να στραγγίζουν και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε στην κατσαρόλα 4 ποτήρια νερό, 1 κιλό ζάχαρη και τα γαρίφαλα βράζουμε το σιρόπι για 8 λεπτά βγάζουμε το τούλι με τα γαρίφαλα γιατί θέλουμε μόνο το άρωμά αλλιώς θα μας σκουρύνει το σιρόπι και βάζουμε τα σύκα αφού τα γεμίσουμε με αμύγδαλο, ή καρύδι
.
Τα βράζουμε 10 λεπτά και τα αφήνουμε μέχρι τη άλλη μέρα να βγάλουν τα σύκα τα υγρά τους.
Τα ξαναβράζουμε άλλα 15 λεπτά βάζοντας το μέλι ,σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Το ξαφρίζουμε και ρίχνουμε στο τέλος το χυμό λεμονιού δίνοντας τους ακόμη μία βράση.
αχ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή