Υλικά:
200 γρ. γάλα
100 γρ. νερό
χλιαρό
1 φακελάκι ξερή
μαγιά ή 1/2 κύβο μαγιά φρέσκια
1 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. ζάαρη
700 γρ. λεύρι (+ -)
Για τη γέμιση:
250 κιμά
2 ξερά κρεμμύδια μέτρια
1 κουτί ντομάτες κονκασέ ή 400 γρ. ντομάτες φρέσκες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. ζάαρη
700 γρ. λεύρι (+ -)
Για τη γέμιση:
250 κιμά
2 ξερά κρεμμύδια μέτρια
1 κουτί ντομάτες κονκασέ ή 400 γρ. ντομάτες φρέσκες
2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ.ηλιέλαιο (1/2 φλιτζάνι)
1 κουταλάκι
κόκκινο πιπέρι
1 κουταλάκι μαύρο
πιπέρι
1/2 κουταλάκι μπούκοβο
1 κουταλάκι
ρίγανη τριμμένη ή φρέσκια
1 κουταλιά πάστα
ντομάτας
2 κουταλάκια
μείγμα για κεμπάπ ή 1 ζελέ της κνόρ με γεύση βοδινού
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε με τα
υλικά μία ζύμη στο μίξερ να μην κολλάει στα χέρια.
Ετοιμάζουμε τη
γέμιση, στο μούλτι ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τις ντομάτες.
Σε ένα μπολ διαλύουμε τον κιμά τα αρωματικά, τα μυρωδικά, το σκόρδο, το λάδι και τη ντομάτα με τα κρεμμύδια.
Σε ένα μπολ διαλύουμε τον κιμά τα αρωματικά, τα μυρωδικά, το σκόρδο, το λάδι και τη ντομάτα με τα κρεμμύδια.
Από τη ζύμη
κόβουμε κομμάτια όσο ένα μανταρίνι κάνουμε μπαλάκια τα αραδιάζουμε σε ένα δίσκο
και τα σκεπάζουμε, τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για 30 λεπτά .
Ανοίγουμε με τα χέρια
τα ζυμαράκια τα τρυπάμε με ένα πιρούνι και γεμίζουμε με το μείγμα πασπαλίζουμε
με λίγο τριμμένο τυρί .
Καλή όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου