Βύσσινο γλυκό αγαπημένο!
Υλικά:
2 κιλά βύσσινα
2 κιλά ζάχαρη
Χυμός από 1 λεμόνι
100 γρ αμαρέττο λικέρ (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα βύσσινα, και τα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα εναλλάξ με τη ζάχαρη, τα αφήνουμε για ένα βράδυ να βγάλουν το ζουμί τους στο ψυγείο, την άλλη μέρα τα βράζουμε ξαφρίζοντας τα, μέχρι να δέσει το σιρόπι, περίπου μισή ώρα προς το τέλος βάζουμε το λεμόνι και το λικέρ αμαρέττο αν μας αρέσει η γεύση του πικραμύγδαλου.
Γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.
Καλή όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου