Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Μουσακάς παραδοσιακός!








 Ένα μπελαλίδικο φαγάκι αλλά αξίζει τον κόπο γίνεται πεντανόστιμο!!!

Υλικά:
4 μελιτζάνες σε φέτες τηγανισμένες
5 μεγάλες πατάτες σε φέτες τηγανισμένες

Για τον κιμά θα χρειαστούμε

500 γρ κιμά
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 μελιτζάνα τριμμένη
1/2 πράσο ψιλοκομμένο
1κ,σ πελτέ ντομάτας
1/2 κιλό σάλτσα ντομάτας σπιτική
Μαϊντανό αλάτι και πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

5κ,σ βιτάμ
4 κ,σ αλεύρι
3 κούπες γάλα
1 αυγό
Τριμμένη φέτα

Εκτέλεση 

Ετοιμάζουμε τις πατάτες, και τις μελιτζάνες, ξε-πικρίζουμε τις μελιτζάνες σε λίγο νερό με αλάτι, και τις τηγανίζουμε.
Τσιγαρίζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το πράσο, και την τριμμένη μελιτζάνα. 


Βάζουμε τον πελτέ και την ντομάτα, αλάτι πιπέρι και τον μαϊντανό, βράζουμε μέχρι να σωθούν τα ζουμιά.



Βάζουμε σε ένα πυρέξ λίγη φρυγανιά, και αραδιάζουμε τις πατάτες, επάνω τις μελιτζάνες, τον  κιμά, και ξανά μελιτζάνες τριμμένη φέτα πατάτες, και από πάνω βάζουμε την μπεσαμέλ. 


 πασπαλίζουμε με φρυγανιά.


Ψήνουμε 40 λεπτά στους 190 βαθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ