Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Κιμάς φούρνου με ντομάτα και τυρί!







Μία νόστιμη πίτα με κιμά σας έχω σήμερα!
Μπορούμε να τη φάμε με ρύζι, με πατάτες, ή και με πίτες σαν πίτα γύρο!!!
Γίνετε πιο  αφράτο και ζουμερό, από τα μπιφτέκια, που γίνονται λίγο πιο στεγνά!
Υλικά 
500 γρ κιμά ανάμικτο
1 κ.σ μπαχαρικά για μπιφτέκια( ρίγανη,κύμινο,πιπέρια διάφορα, σκόρδο, κ.τ.λ.)
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 κ.σ. κέτσαπ
1-2 κ.σ μαιδανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη ολικής άλεσης
1/4 κ.γλ. μπέκιν
2-3 κ.σ. γάλα
1 ντομάτα τριμμένη ή μερικές κουταλιές σάλτσα ντομάτα της αρεσκείας σας
2-3 κ.σ. τυριά τριμμένα κίτρινα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Ζυμώνουμε τον κιμά (ναι, δεν έχει αυγό).


Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες
Απλώνουμε το μείγμα του κιμά σε ένα ταψί ή πυρέξ, πατάμε με τα χέρια μας και απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές σκορδόλαδο.



Ψήνουμε 30 λεπτά και πασπαλίζουμε με το τυρί, ψήνουμε άλλα 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει.



Καλή όρεξη!!!






4 σχόλια:

  1. Αχ τι μου κάνεις και πεινάω!!!
    Τέλειο φαίνεται.
    Φιλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι φανταστικό, πραγματικά πεντανόστιμο!!!!!!
    Φιλάκια Ρουλάκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν σε προλαβαινω!Τέλειο φααίνεται !Θα το δοκιμάσω σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ