Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά.
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά.
1 φλιτζάνι
ηλιέλαιο
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού
αλεσμένο στο μούλτι
200 γρ. γιαούρτι
2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
4 αυγά
1 ½ κ.γλ μπέκιν
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια
ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι χυμό
πορτοκάλι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το
φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανοίγουμε τα φύλλα
από τη συσκευασία παίρνουμε ένα, ένα φύλλο το διπλώνουμε όπως τη φωτογραφία.
βάζουμε 2-3 κουταλιές από το μίγμα, το διπλώνουμε και το μεταφέρουμε στο ταψί. Το ταψί το έχουμε λαδώσει προηγουμένως.
βάζουμε 2-3 κουταλιές από το μίγμα, το διπλώνουμε και το μεταφέρουμε στο ταψί. Το ταψί το έχουμε λαδώσει προηγουμένως.
Μόλις τη βγάλουμε
από το φούρνο με ένα κουτάλι ρίχνουμε το κρύο σιρόπι λίγο, λίγο.
Φανταστική, τραγανή, πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα!
Αν σας περισσέψουν
1-2 φύλλα και μερικές κουταλιές από το
μίγμα κάντε μικρά πορτοκαλοπιτάκια στο ταψί για muffins.
Τυλίγουμε το
φύλλο σε ρολό και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε λωρίδες, τις ανακατεύουμε μέσα
στο υγρό μείγμα με δύο πιρούνια να μείνουν αφράτα.
Παναγίτσα μου πρωι-πρωι (λεμε τωρα 11 είναι..)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ μου αρέσει το δίπλωμα που κάνεις στο φύλλο! και τα μαφινακια! Ερώτηση, τί κάνεις για να μην νοτίσει το φύλλο μέχρι την επόμενη μέρα; Ισως με τα μαφινάκια το πρόβλημα γίνεται εντονότερο γιατί είναι πιο στριμωγμένο το φύλλο..
Γεια σου Λουλού! Πρώτον είναι πολύ νόστιμα με το γλυκό του κουταλιού, δεύτερον αν το ξεροψήνεις και ρίχνεις το σιρόπι λίγο, λίγο και κρύο, δεν λαπαδιάζει. Δεν τα πνιγούμε στο σιρόπι, τα υλικά μου βγάλανε και του ταψιού και τα μαφινάκια. Φυσικά όχι στο ψυγείο όσο είναι φρέσκο! Εύχομαι να βοήθησα, γράψε μου αν έχεις απορίες!!Φιλάκια!
Διαγραφήπαρα πολύ ωραία ..και ωραία παρουσίαση έκανες να σαι καλά
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ, πολύ θα ήθελα να μπορούσα να σας κεράσω, έγιναν τόσο νόστιμες!!! στέλνω φιλάκια!
ΔιαγραφήΜα τι πορτοκαλόπιτες! να ξεκινήσεις από το ταψί με τις οβάλ και να καταλήξεις στα μαφινάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα πορτοκάλια τα λατρεύω, είναι η καλύτερη στιγμή τους, οπότε και θα κεραστώ και θα τις φτιάξω.
Έξτρα σπέσιαλ το σημερινό σου κέρασμα Χρύσα μου!
Πολύχρονη, υγιής και ευτυχισμένη! Να σε χαίρονται οι αγαπημένοι σου!
Z.
Ναι Ζαμπία μου, νομίζω κερνάω το πιο νόστιμο γλυκό, δες σε παρακαλώ, (αλεσμένο γλυκό του κουταλιού) όχι ότι κι'ότι εσύ τα πετυχαίνεις καλύτερα,,,,και στη φωτογράφισει επίσης, αξίζει να τις κάνεις!!!Ευχαριστώ για τις ευχές, το ίδιο εύχομαι και σε σένα, να είμαστε όλοι καλά να τα λέμε!!!Πολλά φιλάκια, αύριο με υγεία!
ΔιαγραφήXρόνια πολλά και από δω, οι πορτοκαλόπιτες υπέροχες, ειδικά τα μικράκια είναι σούπερ!!!!!! 5.....5 τα τρώω!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Λίλα μου, πάρε όσα μικρούλια θες χαλάλι σου! Φιλάκια!
ΔιαγραφήΤρελαίνομαι για πορτοκαλόπιτα, από τα αγαπημένα μου γλυκά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά.
Καλημέρα Ρούλα, ας φάμε πορτοκάλια τώρα που είναι η εποχή τους! φιλάκια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή'Απαιχτα τα σχέδιά σου στην πορτοκαλόπιτα,την φτάχνω κι εγώ αλλά κλασική στο ταψί.Πολύ ωραία ιδέα τα μαφινάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην φτιάχνω τώρα. Μου φαίνεται ότι είναι η καλύτερη. Θα σου πω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην έφτιαξα. Η ώρα ίωση, ever!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλοφάγωτη φίλη μου!!! Φιλάκια!!!
ΔιαγραφήΔεν χρησιμοποιουμε ηλιελαιο!τι αλλο να βαλουμε?
ΑπάντησηΔιαγραφήεπισης ουτε γλυκο του κουταλιου εχουμε κι αν ειναι να πληρωσουμε να αγορασουμε και γλυκο του κουταλιου απο το σουπερ ......εδω δεν μας φτανουν τα λεφτα για το καθημερινο
τι κανουμε σ αυτες τις περιπτωσεις?
μηπως δεν φτιαχνουμε γλυκο λεω εγω????