Χρόνια σας πολλά,
και καλή Σαρακοστή!
Σήμερα, 18
Μαρτίου, έχουν γενέθλια το blogοσπιτάκι μου, τα Ζουζουνομαγειρέματά μου!
Σαν ψέματα μου
φαίνονται αυτά τα 2 χρόνια που περάσανε, 420 αναρτήσεις γεμάτες πεντανόστιμες
σπιτικές λιχουδιές, και πάνω από 250 χιλιάδες θεάσεις! Ξεκίνησε σαν πλάκα από
τα παιδιά μου, σαν κάτι για να ασχολούμαι αφού «ξεπαίδιασα» κι εγώ! Και αφού το
πάθος και το χόμπι μου ήταν ανέκαθεν η μαγειρική, σκέφτηκαν να με βάλουνε κι
εμένα στον κόσμο του Ιντερνετ.
Ειλικρινά, δεν
ήξερα την τύφλα μου ως τότε! Αλλά, δειλά-δειλά ξεκίνησα: όχι ότι ξέρω ακόμα τα
πάντα, έχω πολλά να μάθω αλλά έμαθα αρκετά στο να χειρίζομαι το blog μου για να μπορώ να μοιράζομαι μαζί σας τα
φαγάκια που κάνω στην κουζίνα μου.
Σημασία, λοιπόν,
έχει ότι περνάω την ώρα μου, αποθηκεύω όλες αυτές τις συνταγές, και πάνω απ’ όλα,
γνώρισα εσάς τις blogoφίλες μου!
Δεν θα σας είχα γνωρίσει αλλιώς, μία-μία, ξεχωριστές και χαίρομαι που τα λέμε
καθημερινά και βολτάρω στα δικά σας blogοσπιτάκια!
Σας ευχαριστώ
πολύ για τα ωραία σας σχόλια στις αναρτήσεις των Ζουζουνομαγειρεμάτων μου, σας αγαπώ
πολύ και εύχομαι να τα λέμε και να γιορτάσουμε πολλά-πολλά ακόμα γενέθλια!
Κι επειδή, γιορτή
χωρίς γλυκάκι δεν γίνεται, σας έχω κάτι ιδιαίτερο για σήμερα:
Πεντανόστημο και αγαπημένο γλυκό του κουταλιού!
Υλικά:
Πορτοκάλια καθαρό βάρος μετά από το ξεπίκρισμα 2,800 γρ,
Ζάχαρη 2,800 γρ.
Νερό 2 λίτρα
Χυμό ενός λεμονιού
Για μένα η καλύτερη
εποχή για γλυκό πορτοκάλι είναι ο Φεβρουάριος ή και Μάρτιος νομίζω έχει τα καλύτερα
πορτοκάλια.
Κάθε χρόνο κάνω
πορτοκάλι και περγαμόντο το τρώμε σαν γλυκό του κουταλιού, αλλά πιο πολύ μου
αρέσουν μέσα σε κέικ ή μπισκότα. Κι αφού σήμερα είναι και η αρχή της Σαρακοστής, το γλυκάκι μας είναι και νηστίσιμο:
7-8 μεγάλα βιολογικά
πορτοκάλια, τα πλένουμε και τα τρίβουμε από έξω με ψιλό τρίφτη.
Τα βάζουμε σε μία
μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τα βράζουμε 10-15 λεπτά ,τα στραγγίζουμε
και τα ξαναβράζουμε 3-4 φορές σύνολο 45-50 λεπτά, για να ξεπικρίσουν.
Τα στραγγίζουμε
και αφού κρυώσουν τα κόβουμε σε φέτες στα 4 ή στα 6 ανάλογα με το μέγεθος.
Τα ζυγίζουμε και
σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ανάλογη ζάχαρη, τα δικά μου ήταν 2 κιλά και 800 γραμμάρια.
Έβαλα τη ζάχαρη
στην κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό ( θα βγάλουν και τα πορτοκάλια ζωμό), βράζουμε
για 10 λεπτά το σιρόπι και βάζουμε τα πορτοκάλια,
Όταν αρχίσει να
δένει το γλυκό το παίρνουμε από τη φωτιά το σκεπάζουμε με μία πετσέτα κουζίνας,
αφήνουμε το γλυκό να βγάλει όλους τους χυμούς και το δένουμε την επομένη.
Την επόμενη μέρα
δένουμε το γλυκό, προσθέτοντας το χυμό λεμονιού.
Βάζουμε το γλυκό
ζεστό, σε αποστειρωμένα βάζα.
Χρόνια Πολλά στο όμορφο blog σου Χρύσα μου. Γλυκά και χαρούμενα γενέθλια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι να είσαι πάντα καλά, να συναντιόμαστε ιντερνετικά και να απολαμβάνουμε όλα όσα, με τόσο μεράκι, μας φτιάχνεις.
Φιλιά σου πολλά!
Z.
Ευχαριστώ Ζαμπία μου! Καλή σαρακοστή με υγεία, να είμαστε όλοι καλά και να μοιραζόμαστε το χόμπι μας!!!
ΔιαγραφήΧρόνια πολλά με ωραίες συνταγές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!
Ευχαριστώ Πεπούλα μου!Καλή σαρακοστή! Φιλάκια!
ΔιαγραφήΧρόνια Πολλά στο όμορφο blog, αρωματισμένα, γλυκά και χαρούμενα γενέθλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι να είσαι πάντα καλά και να δημιουργείς όμορφες ιντερνετικές και νόστιμες προτάσεις!
Καλό σου απόγευμα.
Ευχαριστώ Ελένη μου,καλή σαρακοστή!
ΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν προλαβαίνω τις ωραιές συνταγές σου!Χρόνια πολλά για το πολύ πετυχημένο blog και και ακόμα πιο πολλά χρόνια επιτυχίας!Τέλειο το πορτοκάλι ,το φτιάχνω συνέχεια!
ΑπάντησηΔιαγραφή