Βαριέστε ???
Σας έχω μια νοστιμιά... απερίγραπτη...είναι και για ψυχοθεραπεία!!!
Μπορούν να μπούνε και στην κατάψυξη αφού τα γεμίσετε για μελλοντικές σουπίτσες...τι λέτε???
Υλικά
250 γρ ζυμαρικά αχιβάδες
150 γρ, κιμά
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
2 κ.σ. μαιδανό
Αλάτι πιπέρι
1 λίτρο γάλα
1 κ.σ. αλεύρι
200 γρ. κρέμα γάλακτος
2 αυγά
100 γρ, τριμμένο κεφαλοτύρι
Για πασπάλισμα:
100 γρ, τριμμένα μαλακά τυριά (γκούντα μοτσαρέλα κ.τ.λ.)
2-3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το μαιδανό αλάτι και πιπέρι.
Γεμίζουμε τα ζυμαρικά με τον κιμά και τα βάζουμε σε ένα πιρέξ.(γεμίζουν πολύ εύκολα όπως βλέπετε στη φωτογραφία).
Χτυπάμε τα αυγά τα ανακατεύουμε με το γάλα, την κρέμα, το αλεύρι και την κεφαλογραβιέρα, βάζουμε και λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Προσθέτουμε το γάλα στα μακαρόνια, πρέπει να σκεπαστούν τα ζυμαρικά με τα υγρά, θα τα ρουφήξουν αφού είναι ωμά.
Σκεπάζουμε το πιρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 50 λεπτά στους 190 βαθμούς, στα τελευταία 10 λεπτά, ξεσκεπάζουμε το ταψί και πασπαλίζουμε τα μαλακά τυριά, όπως και τη φρυγανιά, ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Είναι ένα διαφορετικό, απλό παστίτσιο και πολύ νόστιμο!
Καλή όρεξη!!!
Ωραία συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔες αν σου αρέσει η δημοσίευσή μου που σε αφορά. Θέλεις να προσθέσω κάτι άλλο;
http://cretangastronomy.blogspot.gr/2013/05/blog-post_15.html
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια με τιμούν ιδιαίτερα! Σου στέλνω τα φιλιά μου από την Ξάνθη!!!Τα φιλιά μου στους φίλους μου στην Κρήτη!!!
Διαγραφήσε ειδα στο μπλογκ της βητα cretan gastronomy και ειδα το φυλλο που προτεινεις. μετα ειδα οτι εχεις ενα σωρο πιτες και αποφασισα να σε ακολουθησω!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλη σου ημερα
ειρηνη
Καλημέρα Ειρήνη! Χαίρομαι που σου αρέσουν οι πίτες εγώ μπορώ να ζω μόνο με πίτα τις λατρεύω και γιαυτό πυραματίζομαι σε ότι έχει σχέση με ζυμάρια!!Θα χαρώ να τα λέμε!!!
Διαγραφή