Ταρτάκια με σπανάκι και βλίτα από τον λαχανόκηπο μας!!
Μία φανταστική ζύμη για τάρτες, και φρεσκότατα λαχανικά!
Μία φανταστική ζύμη για τάρτες, και φρεσκότατα λαχανικά!
Τρώγονται ζεστά και κρύα, αν και δεν προλαβαίνουν να κρυώσουν έχουν εξαφανιστεί!
Είναι πολύ εύκολα στο να γίνουν και είναι νόστιμα όπως η σπανακόπιτα!!!
Υλικά που θα χρειαστούμε:
2 αυγά
100 γρ. βούτυρο
½ φλιτζάνι
ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι
γιαούρτι
1 ½ κ.γλ. μπέκιν
1 κ.γλ. αλάτι
4 φλιτζάνια
αλεύρι για όλες τις χρίσεις, περίπου 350-400 γρ.
Για τη γέμιση
200 γρ. σπανάκι
ζεματισμένο
200 γρ. βλίτα ζεματισμένα
1-2 κρεμμυδάκια
φρέσκα
1 φλιτζάνι τυρί
τριμμένο
1 κ.σ. φρυγανιά
τριμμένη
2 αυγά
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρύο
βούτυρο σε κύβους και στο μούλτι ή με τα χέρια το τρίβουμε να γίνει σαν
βρεγμένη άμμο, προσθέτουμε και τα
υπόλοιπα υλικά και κάνουμε τη ζύμη, να
μπορεί να ανοίξει φύλλο.
Χωρίζουμε τη ζύμη
σε δύο κομμάτια την ανοίγουμε σε φύλλο όχι πολύ λεπτό.
Τα τοποθετούμε σε
ταψάκι με υποδοχές χωρίς να τα λαδώσουμε.
Αναμιγνύουμε τα
υλικά της γέμισης και γεμίζουμε τις φόρμες.
Αν μας περισσέψει ζύμη κάνουμε πιτούλες σκεπαστές.
Αν μας περισσέψει ζύμη κάνουμε πιτούλες σκεπαστές.
πολύ καλό ταρτάκι έφτιαξες και ωραία παρουσίαση να σαι καλά
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ γλυκιά μου!!! Καλό σου βράδυ φιλάκια!
ΔιαγραφήΤι λιμπιστικά που είναι! Τα ζήλεψα και λέω να χτυπήσω μια δόση μέσα στο Σ/Κ!!! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρθούλα μου εκτός απο τα λαχανικά που είναι απο τον κήπο μας, η ζύμη είναι φανταστική και για άλλες τάρτες, πεντανόστιμη!!!Καλό σου βράδυ φιλάκια!!!
ΔιαγραφήΧρύσα μου εκπληκτικά!!!Τα ζήλεψα!!!!Γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Ευχαριστώ Ελένη μου, να είσαι καλά! Αξίζει να τα δοκιμάσεις! Πολλά φιλιά!!!
Διαγραφή