Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Υγρό κέικ σοκολάτας!










Για να συντροφέψει το παγωτό δεν υπάρχει καλύτερο κέικ.
Αλλά και σκέτο δεν μας χαλάει!!!

Θα χρειαστούμε:
5 αυγά
250 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια αλεύρι φαρίνα
400 γρ. κουβερτούρα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη
1 κ.σ. εσάνς πικραμύγδαλο

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ 24cm.



Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπέν μαρί.
Χωρίζουμε τα αυγά, και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε την κουβερτούρα και έναν- έναν τους κρόκους, συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι και την μαρέγκα, λίγο-λίγο, και χτυπάμε απαλά να ανακατευτούν.



Ψήνουμε 13 λεπτά στους 250 βαθμούς.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο το κέικ και το κόβουμε.


Στο κέντρο μένει υγρό και τρέχει η σοκολάτα όταν κόβετε!!!


Καλά μας όρεξη!!!




3 σχόλια:

  1. Τα moist είναι αγαπημένα μου σε σχέση με όλα τα κέηκ! Υπέροχο σου έγινε! Γειά στα χέρια σου! Κρατείται για φτιάξιμο αλλά όχι ακόμα, να φθινοπωριάσει λίγο, ακόμα είμαστε με παγωτά και τέτοια εμείς. Φιλιά και καλό απόγευμα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιο λαχταριστό, δεν γινόταν!
    Υπέροχες φωτογραφίες, όλο ζωντάνια!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ