Την λέμε και πατσαβουρόπιτα, όπως και να την πούμε, είναι πεντανόστιμη!
Είναι η ποιο εύκολη πίτα είναι τόσο απλή που μπορεί να την κάνει ο οποιοσδήποτε.
Την κάνω μία φορά την εβδομάδα γίνετε τόσο γρήγορα, με τόσα λίγα υλικά, γίνετε φανταστική!
Υλικά:
3-4 φύλλα χοντρά χωριάτικα (αν είναι και προ
ψημένα ακόμη καλύτερα)
1 ½ ποτήρι γάλα ή γιαούρτι αραιωμένο αριάνι
2-3 αυγά
½ ποτήρι λάδι, ηλιέλαιο ή μισό- μισό
με ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
1 φλιτζάνι τυρί φέτα
1 φλιτζάνι τυριά κίτρινα
Για την επάλειψη
2 Κ.σ. βούτυρο για το ταψί
1 αυγό
1 ποτήρι σόδα (αναψυκτικό)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε με το σύρμα χειρός το γάλα, τα αυγά και το λάδι, κάνουμε το χυλό.
Βουτυρώνουμε το ταψί και απλώνουμε το πρώτο φύλλο, ρίχνουμε λίγο από το
χυλό, πασπαλίζουμε ένα μέρος από τα τυριά.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, επανωτίζουμε τα φύλλα που προεξέχουν από
το ταψί κάθε φορά.
Συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα, εκτός από το τελευταίο.
Στο χυλό που μας περίσσεψε προσθέτουμε
το αυγό που έχουμε για την επάλειψη και τη σόδα το αναψυκτικό, το
ρίχνουμε όλο επάνω στα φύλλα.
Βάζουμε λίγο βούτυρο εδώ και εκεί, και αφήνουμε την πίτα να τραβήξει 1-2 ώρες .
Αν τη βάλουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ ακόμη καλύτερα. Μπορεί να γίνει από
την προηγούμενη μέρα, γίνετε τέλεια!
Καλή όρεξη!
(Δεν πρόλαβε να φωτογραφηθεί κομμένη φαγώθηκε στο πί και φί!!!!)
Μάλλον θάναι η λύση του Σ/κ η πατσαβουροτυρόπιτα,Οπως και το παγωτό,να την απολαύσουμε κιόλας χωρίς άγχος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜοιάζουν και τα δυο θεϊκά.
Φιλιά έστω και καυτά,λόγω καιρού, Ζουζού μου
Χαρά μου, είναι καλοκαίρι και με τέτοια ζέστη μόνο απλά φαγάκια κάνουμε, αλλά φυσικά νόστιμα, αυτά που διάλεξες είναι όντως, εύκολα και πεντανόστιμα!!!Πολλά φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή