Ριζότο με άγρια
μανιτάρια!
Τα νοστιμότερα
μανιτάρια μπορώ να το πω, εγώ που λατρεύω όλα τα μανιτάρια.
Δεν μπορούσα να
φανταστώ ότι είναι τόσο ιδιαίτερα τα άγρια τα φοβόμασταν μέχρι που μας τα έδειξε
ιδικός μανιταριών.
Και πάλι τα ξανα ελέγξαμε
στο ιντερνέτ για να είμαστε σίγουροι.
Τα μαγειρέψαμε τα
φάγαμε ……εδώ είμαστε και πάλι!!!
Υλικά:
1-2 φλιτζάνια μανιτάρια
1 φλιτζάνι ρύζι
καρολίνα
2-3 φρέσκα
κρεμμυδάκια
Ελαιόλαδο 1/3
φλιτζάνι
Μπόλικο μάραθο,
άνηθο, μαιδανό, Κορυφές από κληματσίδες.
1 λεμόνι το χυμό
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε τα
κρεμμυδάκια στο λάδι , προσθέτουμε τα μανιτάρια τα σοτάρουμε 2-3 λεπτά.
Βάζουμε το ρύζι
σε ζεστό νερό για 10 λεπτά και το ξεπλένουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε το
στραγγισμένο ρύζι στα μανιτάρια, το ανακατεύουμε να λαδωθεί, προσθέτουμε τα
αρωματικά, το αλάτι και το πιπέρι και 2 φλιτζάνια ζεστό νερό.
Βράζουμε κανα
δεκάλεπτο, χαμηλώνουμε τη φωτιά από το 9 στο 3 σκεπάζοντας την κατσαρόλα.
Καλή όρεξη!!!
Τέλειο αν και τα φοβαμαι λιγο τα αγρια μανιταρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑριάδνη μου χρόνια τα φοβόμασταν κι εμείς, αλλά τα τελευταία χρόνια γίνονται σεμινάρια μανιταριών στην περιοχή μας και οι ιδικοί μας δείχνουν αυτά που τρώγονται, 3-4 είδη!
ΔιαγραφήΕίναι πολύ νόστιμα!!! Φιλάκια!!!