Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Σαλάτα με ρεβίθια και πλιγούρι, κρύα ή ζεστή!!!


Σαλάτα με ρεβίθια και πλιγούρι ζεστή για τις μέρες τις κρύες και κρύα για το καλοκαίρι!
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 12 ώρες, την επομένη τα βράζουμε σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσουν τα ξαφρίζουμε και τα στραγγίζουμε.
Εγώ όπως έχω ξαναπεί τα μοιράζω σε σακουλάκια και τα βάζω στην κατάψυξη και πάντα έχω έτοιμα όταν τα χρειαστώ.




Υλικά:
2 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια
1/2 φλιτζάνι πλιγούρι
1/4 ελαιόλαδο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα σε φετούλες
1 πιπεριά ότι χρώμα μας βρίσκετε
1 -2 ντομάτες σε φετούλες
Μπόλικα μυρωδικά, άνηθο, μάραθο, δυόσμο,μαιδανό
Αλάτι πιπέρι
1-2 λεμόνια το χυμό

Εκτέλεση:
Σοτάρουμε την πιπεριά στο ελαιόλαδο με τα κρεμμυδάκια,  μόλις μαραθούν προσθέτουμε τα ρεβίθια και το πλιγούρι αφού το φουσκώσουμε σε ένα ποτήρι νερό ζεστό για 30 λεπτά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα αρωματικά και το λεμόνι.


Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή ή την αφήνουμε να κρυώσει και την συντηρούμε στο ψυγείο.


Σερβίρετε κρύα με στραγγιστό γιαούρτι.
Καλή όρεξη!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ