Νοστιμότατο
αλμυρό κέικ, εύκολο, άρεσε πολύ στους αγαπημένους
μου!!!
Υλικά:
2 ½ φλιτζάνια
αλεύρι
2 κ.γλ. μπέικιν
1 κ.γλ. αλάτι
πιπέρι
4 αυγά
½ φλιτζάνι
μαργαρίνη φλόρα με βούτυρο λιωμένο
1 φλιτζάνι γάλα
250 γρ. μπέικον ή
ανάμικτο με ζαμπόν λουκάνικο ότι έχουμε
400 γρ καλαμπόκι
από κονσέρβα στραγγισμένο
2 καρότα τριμμένα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
Αρωματικά φρέσκα
άνηθο, μαιδανό, δυόσμο
1 φλιτζάνι
τριμμένα τυριά
Εκτέλεση:
Ανάβουμε το
φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σοτάρουμε για 2-3
λεπτά τα αλλαντικά με το καρότο, το
κρεμμυδάκι σε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο, το μπέικον θα βγάλει λίπος.
Προσθέτουμε και
το καλαμπόκι, σύνολο 4 φλιτζάνια θα είναι τα υλικά.
Χτυπάμε τα αυγά
με το γάλα και το βούτυρο, 2 λεπτά προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν.
Ενσωματώνουμε και
το μείγμα του μπέικον- καλαμποκιού, όπως και τα τριμμένα τυριά.
Μοιράζουμε το
μείγμα σε 2 φόρμες καλυμμένες με λαδόκολλα, (πασπάλισα και λίγα σποράκια στον πάτο).
Ψήνουμε τα κέικ
35-45 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
Καλή επιτυχία!!!
Πολυ-πολυ νοστιμο!!!!! Εννοειται οτι θα εκτελεστει συντομα! Γεια στα χερια σου και...στις ιδεες σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρια.
Ευχαριστώ Μαρία μου!!! Με απλά υλικά μπορούμε να πειραματιστούμε!!! Έγινε φανταστικό!!!
ΔιαγραφήΦιλάκια!!!