Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Πίτα με κεφτεδάκια!



Πίτα με κεφτεδάκια!
Όταν είδα αυτή τη συνταγή ανυπομονούσα να την φτιάξω !
Φυσικά την έκανα στα γούστα μας!
Φανταστική πίτα για μπουφέ!!!

Υλικά:
400 γρ. κιμά ανάμικτο ή  κοτόπουλου (θα μου άρεσε)
1 αυγό
1 μεγάλη τριμμένη πατάτα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ή πράσο ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 φέτα ψωμί μουλιασμένο σε γάλα και στιμμένο
3 κ.σ. μαιδανό ψιλοκομμένο
Μπαχαρικά της αρεσκείας μας, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, μπούκοβο.



Για τον χυλό της πίτας:
200 γρ. κρέμα γάλακτος  η 200 γρ. γάλα πλήρες
3 κουταλιές μαργαρίνη με βούτυρο φλόρα λιωμένο
4 αυγά
200 γρ. αλεύρι
2 κ.γλ  μπέικιν
1 κ.σ.  ψιλοκομμένο μαιδανό
Αλάτι πιπέρι
1 κουταλιά διάφορα  μπαχαρικά της αρεσκείας σας
1 κούπα τυριά κίτρινα  τριμμένα ( καπνιστό θα συνιστούσα)

Εκτέλεση:
Κάνουμε τα κεφτεδάκια, ζυμώνοντας πολύ καλά τα υλικά,  τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τον χυλό.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με την κρέμα ή το γάλα, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το μαιδανό, το μισό τυρί, το αλεύρι και το μπέκιν.
Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα απλώνουμε το χυλό και αραδιάζουμε τους κεφτέδες.



Ψήνουμε την πίτα 40-45 λεπτά  στους 180 βαθμούς στον αέρα, 10 λεπτά πριν τη βγάλουμε πασπαλίζουμε και το υπόλοιπο τυρί.





Καλή όρεξη!!!








7 σχόλια:

  1. Μόλις μου έλυσες την απορία του τι φτιάχνουμε σήμερις!!! Τι λες τώρα!!!! Καλημέρα και καλή εβδομάδα!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΜΜμμμμμΜΜΜΜμμμμμ πρέπει να έγινε πολύ νόστιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα υλικά γράφει και γάλα και κρέμα γάλακτος ενώ στην εκτέλεση.. Η το ένα ή το άλλο .. Πιο είναι το σωστό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για την διευκρίνιση, είναι κρέμα ή γάλα πλήρες, ότι υπάρχει!

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Εγώ χρησιμοποιώ πολύ το θυμάρι, ρίγανη, το κίμινο, μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι...αυτά μας αρέσουν, ο καθένας προσαρμόζει το φαγητό στα γούστα της οικογένειας του!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ