Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Πλιγουρόπιτα με φανταστικό φύλλο!







Καλό Σαββατοκύριακο φίλοι μου, δεν θα μπορούσα να αποχαιρετήσω τον Φλεβάρη με καλύτερη συνταγή, την αγαπώ την συγκεκριμένη πίτα και πιο πολύ το φύλλο τύπου σφολιάτας... πανεύκολο.
Νόστιμη χωριάτικη πίτα την λατρεύει η μανούλα μου, αλλά σκέτη με τραχανά και τυρί φέτα, εγώ όμως της πρόσθεσα λαχανικά και έγινε νοστιμότατη!!!
Και φυσικά μπορεί να γίνει και νηστίσιμη αν αφαιρέσουμε μόνο ελάχιστα υλικά ...όπως το γάλα για τη ζύμη, το τυράκι και το μπέικον...η τεχνική του φύλλου μου άρεσε...βασικά!!!
Και φυσικά το φύλλο ανεπανάληπτο, μπορεί να γίνει με ότι γέμιση επιθυμείτε!




Υλικά για τη ζύμη:
1 ποτήρι γάλα
1 κ.γλ. μαγιά ξερή
1 αυγό
3 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. αλάτι
3-4 φλιτζάνια αλεύρι

 Για τη γέμιση:
200 γρ μανιτάρια άσπρα ψιλοκομμένα
1 πράσο σε ροδέλες
2 κόκκινες πιπεριές
150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι τραχανά από πλιγούρι
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι  φέτα τυρί τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι



Για ανάμεσα στα φύλλα:
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο

Λάδι 2-3 κουταλιές ή  βούτυρο για επάλειψη

Εκτέλεση:
Κάνουμε μία μέτρια  ζύμη, τη χωρίζουμε στα δύο, τη σκεπάζουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.



Ανοίγουμε τη ζύμη σε δύο φύλλα, τα ανοίγουμε όσο μεγαλύτερα μπορούμε.
Λιώνουμε το βούτυρο και το ενώνουμε με το λάδι,  αλείφουμε το  φύλλο με το μισό μείγμα.



Κάνουμε ρολό το μισό φύλλο και το ενώνουμε με το άλλο μισό από την άλλη πλευρά.
Το τυλίγουμε όπως στη φωτογραφία και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε το υπόλοιπο ζυμάρι.







Με αυτό τον τρόπο έχουμε πολλά φύλλα όταν θα το ανοίξουμε σε ένα φύλλο με τον πλάστη.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σοτάρουμε το πράσο με το μπέικον, τα μανιτάρια και την πιπεριά διαδοχικά, αφήνουμε να κρυώσει.








 Συνεχίζουμε ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
Απλώνουμε το πρώτο φύλλο να προεξέχει και βάζουμε τη γέμιση.



Τοποθετούμε και το δεύτερο φύλλο, χαράζουμε την πίτα και την περνάμε με το υπόλοιπο βούτυρο.


Ψήνουμε στους 190 βαθμούς 1 ώρα περίπου.





Καλή όρεξη!!!

2 σχόλια:

  1. Φαίνεται λαχταριστή και υπέροχη, απλή και πρωτότυπη!!! Είσαι μεγάλη μαστόρισσα στις πίτες!!! Είσαι η Θεά και η βασίλισσα της πίτας!!! Ό,τι και να πω είναι λίγο. Κάθομαι με τις ώρες και διαβάζω τις συνταγές σου, κυρίως για τις πίτες και αναρωτιέμαι, ως πού φτάνει η τέχνη και η φαντασία σου; Έχω ήδη κάνει μερικές και βγήκαν τέλειες!!! Να είσαι πάντα καλά, φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Δέσποινα για τα κολακευτικά σου λόγια, αγαπώ τις πίτες και μου αρέσει να δοκιμάζω ζύμες και γεύσεις!Χαίρομαι που αρέσουν και σε σένα, όσες έχω βάλει στο μπλογκ να είσαι σίγουρη είναι υπέροχες, αλλιώς δεν τις βάζω, καλά μαγειρέματα καλή μου!!!ΦΙΛΙΆ!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ