Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Καλό μήνα ο Μαιος αγαπάει το κόκκινο


Φράουλες γλυκό του κουταλιού

2 κιλά φράουλες καθαρισμένες και πλυμένες σε λίγο ξύδι
1500 γρ ζάχαρη
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κλαδάκια αρμπαρόριζα

Βάζουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη σε μία μεγάλη κατσαρόλα και τις αφήνουμε για 1 νύχτα στο ψυγείο για να λιώσει η ζάχαρη και να βγάλουν οι φράουλες το χυμό τους
.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά βγάζουμε τις φράουλες με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε το σιρόπι να δέσει ξαναβάζουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε μέχρι την επόμενη μέρα γιατί θα βγάλουν πάλι υγρά δένουμε το γλυκό ,(με θερμόμετρο να φτάσει στους 104 βαθμούς )

το ξαφρίζουμε ρίχνουμε και το λεμόνι του δίνουμε μία βράσει ακόμη και το ελέγχουμε αν έδεσε το σιρόπι  βγάζουμε την αρμπαρόριζα το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα .

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ