Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Λαχματζούν! ¨Ο,τι πρέπει για μπύρα!


Ρολά Λαχμαντζούν

Ζύμη
370 γ ρ αλεύρι
70 γ ρ Βιτάμ
2 αυγά
100 γ ρ γάλα
1 φακελάκι μαγιά ξερή
Αλάτι

Γέμιση
200 γ ρ κιμά
1 κούπα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
4 κουταλιές λάδι
1 κγλ κύμινο
½ κγλ κάρυ
2  ντομάτες τριμμένες
Αλάτι πιπέρι
Σωτάρουμε τα υλικά της γέμισης μέχρι να μείνουν χωρίς υγρά.

Αφού κάνουμε τη ζύμη την αφήνουμε να φουσκώσει μισή ώρα.
Την χωρίζουμε στα δυο και  ανοίγουμε ένα φύλλο, απλώνουμε τη μισή γεμίσει, το ίδιο κάνουμε και με το άλλο φύλλο και το κάνουμε ρολό, το κόβουμε σε φέτες  3 εκατοστών, και τοποθετούμε τα ρολά  σε λαδόκολλα όρθια, τα ψήνουμε 30 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.



2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ