Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

Γαρίδες γιουβετσάκι


Γιουβέτσι με γαρίδες

15 γαρίδες
1 φλιτζάνι  κριθαράκι
2  ντομάτες  κυβάκια
1 πιπεριά πράσινη σε κυβάκια
1 κρεμμύδι  ξερό τριμμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
1 φρέσκο σκορδάκι
1 κς πελτέ
200 γρ σάλτσα ντομάτα
½ λίτρο ζωμό από τις γαρίδες
1 κύβο κοτόπουλο
3 κ,σ μυρωδικά  όπως θυμάρι άνηθο μαντζουράνα
Λίγο αλάτι πιπέρι
100 γρ φέτα

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες  βγάζουμε το εντεράκι  χαράζοντας  τες ,τα κεφάλια τα βράζουμε  για να πάρουμε το ζωμό.
Σοτάρουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά με λίγο ελαιόλαδο τις βγάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Βράζουμε το κριθαράκι με τον κύβο 5 λεπτά . Σοτάρουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο και την πιπεριά ρίχνουμε και τους κύβους της ντομάτας και μόλις σοταριστούν ρίχνουμε το μισοβρασμένο κριθαράκι στραγγισμένο σβήνουμε με το κρασί ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και τον πελτέ το ζωμό  λίγο, λίγο αλάτι και πιπέρι και τα μυρωδικά, όταν δούμε ότι μέλωσε το κριθαράκι βάζουμε τις γαρίδες και στο  τέλος τη  φέτα τριμμένη.

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ