Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

Ορτύκια κόκκινα


Ορτύκια  με κόκκινη μαρινάδα
Για τη μαρινάδα
8 ορτύκια
1 φλιτζάνι κέτσαπ
1 κγλ κόκκινο πιπέρι γλυκό
½ κγλ κόκκινο πιπέρι καυτερό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3 κ,σ ελαιόλαδο
4 κ,σ μυρωδικά όπως θυμάρι δεντρολίβανο ρίγανη μαντζουράνα όλα φρέσκα
Αλάτι πιπέρι
Ανακατεύουμε τα υλικά και αλείφουμε τα ορτύκια τα βάζουμε σε ένα μπόλ για  μερικές  ώρες τα ψήνουμε στη σχάρα ή στο φούρνο.

Εγώ σήμερα τα έκανα με λαχανικά στο φούρνο στη γάστρα.
¨Εβαλα 1 κολοκυθάκι ,1 μελιτζάνα, 4 μανιτάρια, 1 ντομάτα όλα σε κυβάκια, 5 κρεμμυδάκια και 2 σκορδάκια φρέσκα χοντροκομμένα ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι και λίγο άσπρο κρασάκι,
τοποθέτησα επάνω τα μαριναρισμένα ορτύκια και τα έψησα για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς στον αέρα τα συνόδεψα με χυλοπίτες.
Έγιναν υπέροχα!

Και πόσο μάλλον για  μία βροχερή μέρα όπως είναι η σημερινή χειμωνιάτικη μπορώ να πω και ας είναι αρχές Μαΐου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ