Κυριακή 15 Μαΐου 2011


Κολοκυθάκια γεμιστά


1 ½ κιλό κολοκυθάκια φρέσκα
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
3 κ,σ δυόσμο, μαΐδανό , άνηθο
ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Για το αυγολέμονο
1 αυγό και 1 ασπράδι
Χυμό από 2 λεμόνια
Πώς τα κάνουμε:
Κόβουμε τα κολοκυθάκια στα δύο αφού τα ξύσουμε από έξω τα αδειάζουμε  με το ιδικό εξάρτημα ή με ένα κουταλάκι,
Ζυμώνουμε τον κιμά με το ρύζι τα κρεμμύδια και τα αρωματικά επίσης 4 κουταλιές λάδι αλάτι πιπέρι και 1 φλιτζάνι ψίχα από τα κολοκυθάκια ψιλοκομμένη.
Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα βάζουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό λίγο λάδι αλάτι και πιπέρι, βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.



Χτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι ρίχνουμε λίγο ζουμάκι από την κατσαρόλα για αυτό προσέχουμε να μείνει λίγο ζουμάκι στην κατσαρόλα περιχύνουμε τα κολοκυθάκια,




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ