Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Πίτα της Ανοιξης


Στριφτάρια με βλήτα

4 μεγάλα σπιτικά φύλλα
1 κιλό βλήτα
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
200 γρ τυρί φέτα
200 γρ μυζήθρα
2 αυγά
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
Λίγο αλάτι και πιπέρι

Πώς γίνεται;

Πλένουμε τα βλίτα πολύ καλά και τα ζεματάμε σε νερό που βράζει για 5 λεπτά τα στραγγίζουμε.
Σε τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν ανακατεύουμε τα βλήτα τα βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τα αυγά τα τυριά λίγο αλάτι αν χρειάζεται και πιπέρι.

Λαδώνουμε ένα ταψί , χωρίζουμε τα φύλλα στη μέση και τα λαδώνουμε λίγο βάζουμε μερικές κουταλιές γέμιση και διπλώνουμε από το κέντρο προς τα έξω και τυλίγουμε σε μακρόστενο μπουρέκι τα αραδιάζουμε στο ταψί.

Χτυπάμε 1 αυγό με ½ φλιτζάνι γάλα και 3 κουταλιές ελαιόλαδο και περιχύνουμε τα στριφτάρια.

Ψήνουμε 40 λεπτά στους 200 βαθμούς στον αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ