Η Ζύμη ρετσίνας είναι τόσο τραγανή που τρώγεται
σε γλυκιά ή αλμυρή εκδοχή!
Σήμερα θα την
κάνουμε με γέμιση γλυκιά νηστίσιμη!
Ένα βαζάκι μαρμελάδα από σύκα φρέσκα, από την συκιά μας, ή μαρμελάδα κυδώνι από την κυδωνιά μας.
Ένα βαζάκι μαρμελάδα από σύκα φρέσκα, από την συκιά μας, ή μαρμελάδα κυδώνι από την κυδωνιά μας.
Υλικά:
1 φλιτζάνι ρετσίνα (200 ml)
11/2 φλιτζάνι σπορέλαιο
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/2 κγλ. σόδα
1 κγλ. μπέκιν
1 κ.σ. αρωματικά αρτύματα, όπως κανέλα, γαρίφαλο, αστεροειδή γλυκάνισο, κακουλέ και μοσχοκάρυδο
1/2 κγλ. σόδα
1 κγλ. μπέκιν
1 κ.σ. αρωματικά αρτύματα, όπως κανέλα, γαρίφαλο, αστεροειδή γλυκάνισο, κακουλέ και μοσχοκάρυδο
Αλεύρι όσο
σηκώσει περίπου 1 κιλό
Για τη γέμιση
Μαρμελάδα κυδώνι ή σύκο
Μαρμελάδα κυδώνι ή σύκο
Καρύδια ½ φλιτζάνι
1 κ.γλ. κανέλα
-ζάχαρη άχνη για
το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα
μπολ τη ρετσίνα, τη ζάχαρη, το λάδι, το αλάτι και λίγο - λίγο το αλεύρι με τη σόδα, τα αρτύματα και το μπέκιν, ζυμώνουμε μία ζύμη εύπλαστη.
Αφήνουμε τη ζύμη
να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
σε ποσα μπαλακια χωριζουμε περιπου τη ζυμη ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχει περάσει πολύς καιρός για να θυμάμαι φίλη μου...παράβλεψη εκ μέρους μου...3-4 μάλλον μετρώντας τα ψημένα αφού το καθένα κάνει 8 κομμάτια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή