Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Μεθυσμένα γεμιστά με μαρμελάδα κυδώνι και καρύδια! (Νηστίσιμα.)






Μεθυσμένα!
 Η Ζύμη ρετσίνας είναι τόσο τραγανή που τρώγεται σε γλυκιά ή αλμυρή εκδοχή!
Σήμερα θα την κάνουμε με γέμιση γλυκιά νηστίσιμη!
Ένα βαζάκι μαρμελάδα από σύκα φρέσκα, από την συκιά μας, ή μαρμελάδα κυδώνι από την κυδωνιά μας.


Υλικά:
1 φλιτζάνι  ρετσίνα (200 ml)
11/2  φλιτζάνι σπορέλαιο
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/2 κγλ. σόδα
1 κγλ. μπέκιν
1 κ.σ.  αρωματικά αρτύματα, όπως κανέλα, γαρίφαλο, αστεροειδή γλυκάνισο, κακουλέ και μοσχοκάρυδο
Αλεύρι όσο σηκώσει περίπου 1 κιλό

Για τη γέμιση
Μαρμελάδα  κυδώνι ή σύκο
Καρύδια ½ φλιτζάνι
1 κ.γλ. κανέλα
-ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ τη ρετσίνα, τη ζάχαρη, το λάδι, το αλάτι και λίγο - λίγο  το αλεύρι με τη σόδα, τα αρτύματα και το μπέκιν, ζυμώνουμε μία ζύμη εύπλαστη.




Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Ανακατεύουμε τα καρύδια και την κανέλα με τη μαρμελάδα, (με ότι μαρμελάδα θέλουμε και έχουμε.)



Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπάλες, τις ανοίγουμε σε ένα φύλλο και την κόβουμε στα οκτώ


.
 Βάζουμε ένα κουταλάκι από τη γέμιση και κλίνουμε τα πακετάκια.



Τα ψήνουμε 25-30 λεπτά στους 170 βαθμούς στον αέρα.




Τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη όταν κρυώσουν!




Καλή όρεξη!!!




2 σχόλια:

  1. σε ποσα μπαλακια χωριζουμε περιπου τη ζυμη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει περάσει πολύς καιρός για να θυμάμαι φίλη μου...παράβλεψη εκ μέρους μου...3-4 μάλλον μετρώντας τα ψημένα αφού το καθένα κάνει 8 κομμάτια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ