Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικη καρυδόπιτα με μους μαρέγκας!



Χρόνια πολλά!
Καλά Χριστούγεννα με υγεία και χαρά!
Το γλυκό τον Χριστουγέννων μπήκε στο ψυγείο!!!
Η καρυδόπιτα σοκολατένια και η μους με χρωματιστές μαρέγκες, καβουρντισμένα αμύγδαλα και τραγανές νυφάδες σοκολάτας!!!


Υλικά για την καρυδόπιτα:
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
1,5 φλιτζάνι αλεύρι
1,5 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
2 φλιτζάνια καρύδια τριμμένα
1/2 φλιτζάνι φουντούκια χοντροτριμμένα
2 φλιτζάνια ηλιέλαιο
2 φλιτζάνια γάλα
1 κ.γλ. μπέκιν
1 κ.γλ .κανέλα
1 κ.γλ. σόδα
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γλ. γαρίφαλο
1 κ.σ.ξύσμα και το χυμό από ένα πορτοκάλι
8 αυγά

Για το σιρόπι:
2,5 φλιτζάνια νερό
3 φλιτζάνια ζάχαρη
200 γρ κουβερτούρα
2 σφηνάκια λικέρ αμαρέττο

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά 10-15 λεπτά, μέχρι να σφίξουν και να γίνουν σαν μαρέγκα.


Λιώνουμε τη ζάχαρη σε ένα φλιτζάνι ζεστό γάλα και τα ενώνουμε με το άλλο φλιτζάνι γάλα.



Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την καρυδόπιτα όπως και το γάλα-ζάχαρη.





Κάνουμε έναν πηχτό χυλό, προσθέτουμε τα αυγά σιγά-σιγά με μία μαρίζ.




Διπλώνουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά με τα αυγά.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί σαραντάρι.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 50-60 λεπτά στις αντιστάσεις, ανάλογα με το φούρνο πάντα, κάνουμε τη δοκιμή με την οδοντογλυφίδα στα 50 λεπτά για να δούμε αν ψήθηκε.


Αφού κρυώσει η καρυδόπιτα την κόβουμε και την σιροπιάζουμε με καυτό το σιρόπι.


Για το σιρόπι:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό 5 λεπτά και προσθέτουμε την κουβερτούρα με το λικέρ.



Καυτό το σιρόπι περιχύνουμε την κρύα καρυδόπιτα.


Την βάζουμε και την συντηρούμε στο ψυγείο, αφού κρυώσει.
Την σερβίρουμε με μία μεγάλη κουταλιά  παγωμένη μους μαρέγκας.

Μους μαρέγκας με καβουρντισμένα αμύγδαλα και νυφάδες σοκολάτας!



Υλικά:
1 φυτική σαντιγί  500γρ.
150 γρ. τυρί κρέμα
1/2 φλιτζάνι καβουρντισμένα αμύγδαλα
100 γρ. λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα
5-6 μαρέγκες
1-2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη κρέμα με τη ζάχαρη  και το τυρί μέχρι να σφίξουν σε μία ωραία σαντιγί.


Σπάμε σε ένα μπολ τις μαρέγκες και προσθέτουμε τη σαντιγί.



Ανακατεύουμε και τα αμύγδαλα και περιλούζουμε με τη λιωμένη σοκολάτα ή κουβερτούρα.


Ανακατεύουμε λίγο με το κουτάλι να πέσει σοκολάτα και μέσα στη σαντιγί παγώνει αμέσως.
Τη βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει.


Κόβουμε ένα κομμάτι καρυδόπιτα και βάζουμε μία μεγάλη κουταλιά μους.
Δεν μετράμε θερμίδες την απολαμβάνουμε!!!

Καλά Χριστούγεννα!!!











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ