Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Μακαρονάδα με γαριδούλες, και σολομό καπνιστό!


Υλικά:
500 γρ. μακαρόνια λινκουίνι
250 γρ. γαριδούλες καθαρισμένες, φρέσκες η κατεψυγμένες
250 γρ. σολομό καπνιστό
1 ξερό κρεμμύδι
1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 φλιτζάνι αρακά κατεψ.
250 γρ. κρέμα γάλακτος
2-3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ. τυρί κρέμα
2-3 κ.σ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή γραβιέρα
Ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια ανάλογα με το χρόνο που χρειάζονται με λίγο αλάτι.
Σ ένα αντικολλητικό τηγάνι ή  γουόκ σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τις γαριδούλες για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.


Προσθέτουμε διαδοχικά τον αρακά, την κρέμα, το σκόρδο, το τυρί και τον άνηθο, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Αφήνουμε να δέσουν οι γεύσεις 4-5 λεπτά.
Παίρνουμε τα μακαρόνια αφού έχουν βράσει  με μία τσιμπίδα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.



Βάζουμε τον σολομό αφού το κόψουμε σε λεπτές φετούλες με τα χέρια μας, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυράκι και ανακατεύουμε.


Καλή μας όρεξη!!!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ