Υλικά:
500 γρ. μακαρόνια
λινκουίνι
250 γρ. γαριδούλες
καθαρισμένες, φρέσκες η κατεψυγμένες
250 γρ. σολομό
καπνιστό
1 ξερό κρεμμύδι
1-2 κρεμμυδάκια
φρέσκα
1 σκελίδα σκόρδο
λιωμένη
1 φλιτζάνι αρακά
κατεψ.
250 γρ. κρέμα
γάλακτος
2-3 κ.σ. άνηθο
ψιλοκομμένο
2-3 κ.σ. τυρί
κρέμα
2-3 κ.σ. τριμμένο
τυρί παρμεζάνα ή γραβιέρα
Ελαιόλαδο, αλάτι
και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα
μακαρόνια ανάλογα με το χρόνο που χρειάζονται με λίγο αλάτι.
Σ ένα αντικολλητικό
τηγάνι ή γουόκ σοτάρουμε με λίγο
ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τις γαριδούλες για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε
διαδοχικά τον αρακά, την κρέμα, το σκόρδο, το τυρί και τον άνηθο, λίγο αλάτι
και μπόλικο πιπέρι.
Αφήνουμε να δέσουν οι γεύσεις 4-5 λεπτά.
Αφήνουμε να δέσουν οι γεύσεις 4-5 λεπτά.
Βάζουμε τον
σολομό αφού το κόψουμε σε λεπτές φετούλες με τα χέρια μας, πασπαλίζουμε με το
τριμμένο τυράκι και ανακατεύουμε.
Καλή μας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου