Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Αλμυρό κέικ με άρωμα ανατολής!!!


Είναι ένα πολύ εύκολο κέικ για πρωινό, και όχι μόνο!

Υλικά:
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρείσεις
1/3 φλιτζανιού σουσάμι καβουρτισμένο
1/2 φλιτζάνι ελιές κομμένες σε φετάκια
2 φετούλες μπέικον ή γαλοπούλα ψιλοκομμένα
1/2 κ.γλ. πιπέρι κόκκινο
1/2 κ.γλ.μαχλεμπί
1 κ.γλ αλάτι
1 κ.γλ. μπέκιν
1/2 κ.γλ. ρίγανη

Εκτέλεση
Χτυπάμε με το σύρμα χειρός τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, το λάδι.



Προσθέτουμε το αλεύρι, το μαχλέπι με το μπέκιν, το αλάτι το πιπέρι, το σουσάμι τις ελιές, το μπέικον και τη ρίγανη.



Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα μικρό μακρόστενο ταψάκι,το λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψί, πασπαλίζουμε σουσάμι και ηλιόσπορα αν μας βρίσκονται.


Ψήνουμε το κέικ στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις, 50 λεπτά.


Πραγματικά πεντανόστημο!


Μπορεί να γίνει και με φέτα, πάει με τις ελιές!





2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ