Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Ακορντεόν πατάτες πικάντικες, με κιμά στο φούρνο!



Υπέροχες πατάτες στη γάστρα, με κιμά μοσχομυριστό, με αρωματικά και σπιτική σάλτσα ντομάτας, με καυτερή πιπεριά!!!


Υλικά που θα χρειαστούμε:
6-8 πατάτες περίπου, να έχουν το ίδιο μέγεθος
250 γρ κιμά ανάμικτο
1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 σκελίδα σκόρδο
50 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κ.γλ πιπέρι κόκκινο
1 κ.γλ. μπαχαρικά ανάμικτα για κεφτεδάκια με βάση το κύμινο
Αλάτι πιπέρι
2 κ.σ ψιλοκομμένο μαιδανό,  θυμάρι και δεντρολίβανο
1 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτα σπιτική, πικάντικη
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε στο μούλτι και κάνουμε μία πάστα με τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το κεφαλοτύρι, τα αρωματικά και τα μυρωδικά.



Ζυμώνουμε τον κιμά και τον βάζουμε στο ψυγείο 30 λεπτά να δέσουν τα αρώματα.


 Πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες ανάμεσα σε 2 πιρούνια.


Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και γεμίζουμε τις σχισμές με κιμά.


Τις αραδιάζουμε σε μια γάστρα και μοιράζουμε τη σάλτσα σε όλες τις πατάτες.


Ρίχνουμε το λάδι και τις φουρνίζουμε για 1 1/2 ώρα στους 200 βαθμούς.



Στα τελευταία 15 λεπτά βγάζουμε το καπάκι της γάστρας για να πάρουν χρώμα!


Καλή μας όρεξη!!!






6 σχόλια:

  1. Πολύ ευπαρουσίαστο και φαντάζομαι πολύ νόστιμο φαγητό!Ένα πιάτο που εκτός από την συγκεκριμένη πρόταση,χωρά πολλές και διαφορετικές εναλλακτικές γευστικές λύσεις.
    Μία απορία..δεν κόβονται οι πατάτες στην προσπάθεια να τις γεμίσεις?
    Καλό απόγευμα!Φιλιά πολλά,πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορούν να γίνουν πολλές αλλαγές, με κασεράκι, με φετούλες λουκάνικου, με μπέικον, με λαχανικά,,,,,για όλα τα γούστα!!!Οι πατάτες γεμίζουν εύκολα, μην το φοβάσαι Φωτεινή μου!!! Πολλά φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  2. Το ακορντεόν μ' αρέσει ως ήχος αλλά και ως πιάτο . Πολύ ωραίος ο συνδυασμός της πατάτας με τον κιμά και τ αρωματικά, και η παρουσίαση σκίζει Ζουζού μου! Μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μαρθούλα μου, οι πατατούλες γίνανε λουκούμι!!! Φιλάκια!!!

      Διαγραφή
  3. Πάνω που αποφάσισα ν αρχίσω δίαιτα θ αρχίσω μουσική! Και τ ακορντεόν ήταν πάντα τ αγαπημένο μου όργανο τώρα θάναι και το πιο γευστικό μου πιάτο!!!χαχαχαχα Λέω να το τολμήσω το Σ/κ
    Καλώς σε βρίσκω Ζουζουνάκι της Κουζίνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Χαρούλα μου,καλώς ήρθες! Εγώ κάθε δευτέρα ξεκινώ δίαιτα,,,αλλά μέχρι την Κυριακή του δίνω και καταλαβαίνει!!!Φιλάκια να τα λέμε ε!!!!!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ