Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Μελωμένη γλυκιά πίτα με φουντούκια και κεράσια



Νοστιμότατη γλυκιά πίτα!
Τρώγεται ζεστή και κρύα, σκέτη ή με σαντιγί, είναι υπέροχη!
Υλικά για τη ζύμη:
1 ποτήρι γάλα ζεστό
1 αυγό
1 κ.γλ. ξερή μαγιά
2 κ.σ. βιτάμ
3 κ.σ. μέλι
1 πρέζα αλάτι
3 ποτήρια αλεύρι περίπου

Γιά τη γέμιση
150 γρ. βιτάμ μαλακωμένο
1 κούπα χοντροκομμένα φουντούκια
150 γρ. ζάχαρη καστανή+2 κουταλιές για πασπάλισμα.
300 γρ κεράσια ξεκουκουτσιασμένα ή κεράσια κομπόστα στραγγισμένα.

Εκτέλεση:
Κάνουμε μία μαλακιά ζύμη με τα υλικά, να είναι απαλή και ελαστική, να μην κολλάει στα χέρια, την σκεπάζουμε με μία νωπή πετσέτα κουζίνας, τη βάζουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.


Κάνουμε με το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα φουντούκια μία πάστα.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα φύλλο όσο πιο μεγάλο μπορούμε.
Απλώνουμε τη μισή πάστα στο μισό φύλο, και επανωτίζουμε το άλλο, ή κάνουμε 2 φύλλα.



Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το διπλωμένο φύλλο, το πατάμε με τα δάχτυλα και απλώνουμε την υπόλοιπη πάστα βουτύρου, ζάχαρης και φουντουκιών,.
Απλώνουμε και τα κεράσια, φρέσκα ή κομπόστα, εγώ έβαλα κομπόστα δικιά μου και πασπαλίζουμε τις 2 κουταλιές ζάχαρης.


Αφήνουμε την πίτα να φουσκώσει 30 λεπτά, σκεπασμένη.


Την ψήνουμε 35-40 λεπτά, στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την σερβίρουμε σε κομμάτια.




Σερβίρετε και  με σαντιγί!
Καλή μας όρεξη!!!






4 σχόλια:

  1. πολύ καλή η πίτα και σαν ιδέα μάλιστα υπέροχη...ωραία παρουσίαση να σαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ!!!Η πίτα τελικά την άλλη μέρα αν περισσέψει, γίνετε ακόμη νοστιμότερη!!!

      Διαγραφή
  2. Καταπληκτική η πίτα....μου άρεσε πολύ η ζύμη και θα την δοκιμάσω σίγουρα!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίλα μου γεια σου! Πολύ ωραία είναι η ζύμη, μπορεί να γίνει και με άλλα φρούτα η πίτα!!! Φιλάκια!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ