Υλικά:
250 γρ. βούτυρο
2 αυγά
1 φλιτζάνι
γιαούρτι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
άχνη
4-5 φλιτζάνια
αλεύρι
1 φακελάκι μπέκιν
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση:
3-4 μήλα τριμμένα
1 κ.σ. κανέλα
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη κρυσταλλική
¼ φλιτζανιού
καρύδια τριμμένα
Για επικάλυψη:
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και
τρίβουμε τα μήλα, τα βάζουμε σε ένα τηγάνι αντικολλητικό και μαζί με τη ζάχαρη τα
βράζουμε να πιουν τα υγρά τους, προσθέτουμε την κανέλα και τα καρύδια.
Ανοίγουμε τη ζύμη
σε φύλλο 3 mm και με κουπάτ
κάνουμε κύκλους , βάζουμε στο κέντρο μία
κουταλιά μείγμα μήλου, τοποθετούμε επάνω ξανά έναν κύκλο τον πιέζουμε λιγάκι
και με ένα πιρούνι κάνουμε σχέδια, ψαλιδίζουμε στο κέντρο το κάθε ταρτάκι.
Υπεροχα τα μηλοταρτακια σου Χρυσα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠερασα να τα θαυμασω και απο κοντα!!!
Ευχαριστώ Μαρίνα μου! Τα μήλα μας αρέσουν πολύ σαν φρούτο και δεν χάνω την ευκαιρία να τα αξιοποιώ!!! Πολλά φιλάκια!!!
ΔιαγραφήXaxaxa molis evgala apo ton fourno paromoia tartakia!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήEdaxei....ta dika sou de paizontai!!!
Γεια σου Πεπούλα μου, είμαι σίγουρη ότι και τα δικά σου έγιναν υπέροχα!!! Πολλά φιλάκια!!!
ΔιαγραφήΚαι πολύ εμφανίσιμα θα πρόσθετα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Ξανθή μου! Είναι τόσο εύκολα και με πολύ νόστιμη ζύμη αυτό είναι που τα κάνει ιδιαίτερα!!!
ΔιαγραφήΦιλάκια!!!
...και τι όμορφα, η δε νοστιμιά τους δεν επιδέχεται αμφισβήτηση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια μηλένια Ζουζού μου!
Z.
Αγαπημένη μου Ζαμπία με κολακεύεις όταν μου λες τέτοια!!!! Εσένα δεν μπορούμε να σε φτάσουμε,,,προσπαθούμε πάντως να μαθαίνουμε με τόσες χρυσοχέρες γύρο μας! Πολλά Ζουζουνοφιλάκια!!!
ΔιαγραφήΌλοι και πάντα μαθαίνουμε και αλληλοβελτιωνόμαστε!
ΔιαγραφήΑυτό είναι ένα από τα όμορφα του blogging, νομίζω.
Z.