Νόστιμα, τραγανά, μεθυστικά!!!
Μπορούμε να τα κάνουμε πλεξίδες, σαλιγκαράκια, μπουκίτσες, εγώ τα έκανα αυτή τη φορά μισά-μισά στρόγγυλα και σαν κριτσίνια, έγιναν φανταστικά!
Υλικά:
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ηλιέλαιο
200 ml. ή 1 φλιτζάνι χυμό φρούτων (ροδάκινο, μήλο, πορτοκάλι)
1 φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
1 κ.γλ. μπέκιν
1/2 κ.γλ. σόδα
1 κ.γλ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
4-5 φλιτζάνια αλεύρι
Κονιάκ και σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός χτυπάμε το λάδι, το χυμό και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε την κανέλα, τη σόδα, το αλάτι και λίγο-λίγο το αλεύρι με το μπέκιν.
Κάνουμε μία εύπλαστη ζύμη.
Κόβουμε κομματάκια ζύμης, πλάθουμε κουλουράκια, τα βουτάμε στο κονιάκ και μετά στο σουσάμι.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα 20 λεπτά περίπου.
Μ αρέσουν!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://fetoula.blogspot.gr/
Γεια σου Αριάδνη καλωσόρισες!
ΔιαγραφήΈκανα τη βόλτα μου στο μπλόγκ σου είναι υπέροχο!!!!
Φιλάκια!!!
kalimera sas kai kalos sas vrika!!!oreo blog me exeretikes sintages!!pentanostimes pites me fylo mastorisas!!!ti nostima ta koulourakia sas!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ Βασιλική καλωσόρισες!
ΔιαγραφήΧαίρομαι που σου αρέσει η μαγειρική θα ήταν ωραία να τα λέμε!
Καλή σου μέρα!!!