Kanelbullar
Σουηδικά στριφτάρια κανέλας!
Για τη ζύμη
500 γρ αλεύρι
250 γρ γάλα
150 γρ βιτάμ
150 γρ ζάχαρη
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κγλ κανέλα
1 κγλ μαχλέπι και κακουλέ
½ φλιτζάνι αμύγδαλα τριμμένα
1 αυγό
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα με 75 γρ βούτυρο και 75 γρ ζάχαρη, να γίνει χλιαρό, διαλύουμε την μαγιά, βάζουμε το αλεύρι, το κακουλέ, το μαχλέπι, και τα ζυμώνουμε.
Σκεπάζουμε τη ζύμη μέχρι να τριπλασιαστεί.
Την ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο, και απλώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, την κανέλα, με τα αμύγδαλα, και την υπόλοιπη ζάχαρη.
Τυλίγουμε την ζύμη σε ρολό, και κόβουμε λωρίδες, 3 εκατοστών.
Τοποθετούμε σε λαδόκολλα, και τα σκεπάζουμε να διπλασιαστούν.
Χτυπάμε το αυγό.και όταν φουσκώσουν τα περνάμε με το αυγό.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς στον αέρα, για 25 λεπτά.
Καλή επιτυχία.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου