Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Αλμυρά μάφινς με γαλοπούλα και τυριά!




Για τη ζύμη

1 ποτήρι γάλα
2 αυγά
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1κγλ αλάτι
250 γρ αλεύρι φαρίνα
1κγλ ξερή μαγιά

Για τη γέμιση
100 γρ μυζήθρα ή φέτα τριμμένη
100 γρ γαλοπούλα ή άλλο αλλαντικό ψιλοκομμένο
100 γρ κασέρι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με το γάλα, και το λάδι.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά, στο παραπάνω μίγμα, βάζουμε και τα υλικά τις γέμισεις, λίγο αλάτι, και πιπέρι άσπρο.


Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 15 λεπτά.
Βουτυρώνουμε το ταψάκι για μάφινς,  γεμίζουμε τις υποδοχές με ένα κουτάλι γιατί η ζύμη είναι μαλακή.


Τα βάζουμε σε κρύο  φούρνο, τον ανάβουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα, όσο ο φούρνος θα ζεσταίνετε, θα ανέβει η ζύμη, τα ψήνουμε 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.



 Είναι ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ!!!!


Πολύ αφράτα, εύκολα, και με υλικά που έχουμε πάντα στο ψυγείο.

Καλή όρεξη!!!

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ