Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Βratkartoffeln


Πατάτες στο τηγάνη όπως τις κάνουν οι Γερμανοί!!!
Μία φανταστική συνταγή, που έχω κρατήσει από τα νεανικά μου χρόνια στη Γερμανία, τη συνοδεύαμε σχεδόν  πάντα με λουκάνικα ή σνίτσελ.

Υλικά:
1 κιλό πατάτες βρασμένες με τη φλούδα
100 γρ μπέικον σε κύβους
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε φέτες λεπτές
1 ποτηράκι άσπρο κρασί
Αλάτι και πιπέρι

Αφιερωμένη σε αυτούς που τη γεύτικαν!!!
(Η συνταγή πάει σε φοιτητές!( Ντίνο και Χρήστο.)

Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο νερό με μία κουταλιά αλάτι, να σκεπαστούν.
Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι αν έβρασαν, τρυπώντας τες.
Μόλις κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε, και τις κόβουμε σε φέτες.
Σε ένα τηγάνι, βάζουμε 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο, και όταν ζεσταθεί το λάδι, ρίχνουμε το μπέικον και τα κρεμμύδια.
Τα τηγανίζουμε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, όχι να μαυρίσουν , εννοείται τα ανακατεύουμε με το πιρούνι , να μην καούν.
Βάζουμε και τις πατάτες, τα ανακατεύουμε να λαδωθούν και να μην κολλήσουν, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι,  και όταν αρχίσουν να ροδίζουν οι πατάτες, δηλαδή να παίρνουν χρώμα, τις σβήνουμε με το κρασί, δηλαδή ρίχνουμε το κρασί και τις ανακατεύουμε, πάντα σε δυνατή φωτιά, θέλουμε να τηγανίσουμε, όχι να βράσουμε! Έχει διαφορά, θέλουν περίπου 10 με 15 λεπτά , γιατί οι πατάτες είναι ήδη βρασμένες.
Νομίζω περιέγραψα τη συνταγή, όσο πιο απλά μπορούσα.....παιδάκια
…………….τα λουκάνικα απλώς τηγάνισμα...χαχααα!
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !!!!!!!!!!!!!!




1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ