Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Κανελόνια !!!


Κανελόνια με σπανάκι και τυρί


1 κουτί κανελόνια
250 γρ σπανάκι
1 πράσο ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
200 γρ. φέτα
1 αυγό αλάτι και πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
3 κ.σ. μαργαρίνη
3 κ.σ. αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
2 φλιτζάνια ζωμό κότας βιολογικό
1 αυγό
Κασέρι τριμμένο

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το πράσο, το κρεμμύδι, και το σπανάκι σε λάδι να μαραθούν.
Όταν κρυώσουν ανακατεύουμε τη φέτα και το αυγό, λίγο αλάτι, και πιπέρι αν χρειαστεί.

Γεμίζουμε τα κανελόνια χρησιμοποιώντας τη σακούλα για τη σαντιγί, ή με κουταλάκι.

Κάνουμε τη μπεσαμέλ με το αλεύρι, το βούτυρο, το γάλα, και το ζωμό, θέλουμε αραιά σάλτσα, ανακατεύουμε λίγο κασέρι και το αυγό.

Βάζουμε λίγη κρέμα στον πάτο του ταψιού και αραδιάζουμε τα κανελόνια, απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα, και πασπαλίζουμε με κασέρι.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τα πρώτα 20 λεπτά, μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά, στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.


Για ευκολία βάζουμε τα κανελόνια σε ένα ποτηράκι για να τα γεμίζουμε.
Μπορούμε να τα γεμίσουμε από την προηγούμενη μέρα, και να τα βάλουμε στο ψυγείο, και την άλλη μέρα θα βάλουμε μόνο την μπεσαμέλ, θα νοτίσουν και έτσι ψήνονται πιο γρήγορα και γίνονται πεντανόστιμα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ