Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Αγριογούρουνο κρασάτο στη γάστρα




2 κιλά κρέας αγριογούρουνου
Το πλένουμε και το βάζουμε σε αλατόνερο μία κουταλιά αλάτι  για ένα βράδυ, να βγάλει  το αίμα, το ξεπλένουμε και το βάζουμε στη μαρινάδα.

Για τη μαρινάδα
1 ξερό κρεμμύδι
2 ποτήρια άσπρο κρασί ή κόκκινο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
Θυμάρι
Κόκκους μαύρο πιπέρι, και μπαχάρι
 Βάζουμε το κρέας στη μαρινάδα για 2 μέρες στο ψυγείο. 

Υλικά για το φαγητό

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ πελτέ ντομάτας
1 πρέζα ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
4 κόκκους μπαχάρι
1 ποτήρι κρασί
1 κύβο σπιτικό με αρωματικά
2 ποτήρια ζεστό νερό
Αλάτι και πιπέρι


Στραγγίζουμε το κρέας, πετάμε τη μαρινάδα.
 Βάζουμε σε μία κατσαρόλα ελαιόλαδο να κάψει ροδίζουμε το κρέας, βάζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα σοτάρουμε να γυαλίσει το κρεμμύδι, σβήνουμε με το κρασί βάζουμε τον πελτέ τα αρωματικά αλάτι πιπέρι και το ζωμό να σκεπάζει το κρέας.

Τα μεταφέρουμε σε μία γάστρα και βάζουμε το φαγητό στο φούρνο, σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 3 ώρες, να μήνει μόνο με την σαλτσούλα του.

 Γίνεται  λουκούμι!
Το συνόδεψα με πατάτες γιαχνί με μπέικον.

*τα υλικά της μαρινάδας δεν τα χρησιμοποιώ στο ψήσιμο διότι η γεύση των κρεμμυδιών θα σκεπάσει τη γεύση του κρέατος. Βάζω καινούρια υλικά και όχι τα χρησιμοποιημένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ