Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Κουλουράκια πορτοκαλιού!

Νηστίσιμα κουλουράκια με άρωμα πορτοκαλιού!


Υλικά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
3 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ
2 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
3 ½ φλιτζάνια αλεύρι
1 ½ κ.γλ. μπέικιν
¼ κ.γλ. σόδα
1 κ.γλ κανέλα
¼ κ.γλ γαρίφαλο
¼ φλιτζάνι τριμμένα αμύγδαλα καβουρδισμένα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπόλ του μίξερ εκτός από το αλεύρι και χτυπάμε 2 λεπτά.




Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε λίγο με το χέρι ελάχιστα, να ενοποιηθεί με τα υγρά, δεν παιδεύουμε την ζύμη.


 Πλάθουμε κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, περίπου 15 - 20  λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.



 Καλή επιτυχία!


                                   

2 σχόλια:

  1. Καλως σε βρήκα! Υπέροχα τα νηστίσιμα κουλουράκια σου!
    ειμαι η Ερη και ελπίζω να τα λέμε!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Έρη! Με μεγάλη χαρά σε καλωσορίζω στην παρέα μας και εύχομαι να σου αρέσουν κι άλλες συνταγές!

    Να σαι καλά καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ