Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012


Φτερούγες κοτόπουλου με λαχανικά στη γάστρα

1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
1 ξερό κρεμμύδι
2 πράσα
2 καρότα
200 γρ μανιτάρια
200 γρ ντομάτες τριμμένες ή σάλτσα ντομάτας
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι άσπρο κρασί
2 κ.σ. μπαχαρικά για κοτόπουλο με βάση το κόκκινο πιπέρι
Αλάτι, πιπέρι
Θυμάρι, δεντρολίβανο

Εκτέλεση
Μαρινάρουμε τις φτερούγες με τα μπαχαρικά, και λίγο λάδι.
Τις αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι με τα λαχανικά, τα σοτάρουμε μερικά λεπτά, σβήνουμε με το κρασί, και τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε τις φτερούγες στη γάστρα, και απλώνουμε τα λαχανικά, και τα αρωματικά.

Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς 1 ώρα στις αντιστάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ