Για τη γέμιση
Φρέσκο σπανάκι από τον κήπο, 1 κιλό περίπου, καλά πλυμένο και τριμμένο με αλάτι.
Κρεμμυδάκια φρέσκα, 5-6, κομμένα σε ροδέλες
1 φλιτζάνι μυζήθρα (εγώ κάνω τη δική μου, είναι μια πανεύκολη συνταγή παρακάτω.)
Ελαιόλαδο 1/4 φλιτζανιού
Για τη ζύμη
½ κιλό αλεύρι
1κγλ μαγιά ξερή
1 αυγό
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γλ. αλάτι
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γλ. αλάτι
Χλιαρό νερό όσο πάρει.
Για την επάλυψη
2 κτσ βούτυρο
Εκτέλεση:
Εκτέλεση:
Κάνουμε μία μαλακιά ζύμη με τα υλικά μας, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει.
Αφού τρίψουμε το σπανάκι, το στύβουμε να φύγουν τα υγρά και το ανακατεύουμε με το κρεμμυδάκι, τη μυζήθρα, το λάδι, αλάτι και πιπέρι.
καλησπέρα, μια ερώτηση πριν ξεκινήσω μία ακομα υπέροχη συνταγή ! Το βούτυρο μπαίνει μέσα στην ζύμη ή είναι αυτό που χρισμιοποιούμε για το βουτύρωμα που γράφεις ότι γίνεται πριν το ψήσιμο? Το λάδι ?
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ ,
αμαλια
Αμαλία τώρα το διόρθωσα πιστεύω να σε βοήθησα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσε ευχαριστώ πολύ ! Ειναι τα επόμενα που θα φτιάξω :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμαλία