Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Μυζήθρα σπιτική














3 κιλά γάλα φρέσκο του εμπορίου
1 /2 φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
Βάζουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα να βράσει  και μόλις αρχίσει να φουσκώνει ρίχνουμε το ξύδι και βγάζουμε από τη φωτιά το αφήνουμε μερικά λεπτά θα δούμε ότι κόβει το γάλα και πήζει .






Σε ένα στραγγιστήρι που στραγγίζουμε τα μακαρόνια βάζουμε  μία τσαντήλα και στραγγίζουμε τη μυζήθρα με λίγο βάρος από πάνω όπως ένα μπόλ με νερό για 2 ώρες.




  
Τη βάζουμε σε ένα τάπερ με λίγο χοντρό αλάτι κάτω και πάνω και τη συντηρούμε στο ψυγείο για πίτες και γλυκά αρκετές μέρες αλλά δεν προλαβαίνει γιατί  είναι πολύ νόστιμη και σκέτη με ψωμάκι ή σε σαλάτες και μακαρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ