Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Κανελόνια με κιμά και κρέμα




  Υλικά:
20 κανελόνια
300 γρ κιμά
1 ξερό κρεμμύδι,1 πράσο ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη
½ κγλ ζάχαρη
 1 σκελίδα σκόρδο
4 κτσ ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι λίγο ρίγανη φρέσκια
2 κτσ gοuda τριμμένη
2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτα σπιτική
Για την κρέμα:




3 κτσ βούτυρο
3 κτσ αλεύρι
3 ποτήρια γάλα
Αλάτι πιπέρι
1 αυγό
3 κτσ γραβιέρα


Εκτέλεση:

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο με τον κιμά, βάζουμε τη ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά,
και τα βράζουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Κάνουμε την κρέμα καβουρδίζοντας το αλεύρι με το βούτυρο, ρίχνουμε το γάλα λίγο-λίγο, και με το σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Έπειτα ρίχνουμε και το αυγό και την γραβιέρα και λίγο αλάτι αν χρειαστεί.
Ανακατεύουμε το κασέρι στον κρύο κιμά και τον βάζουμε σε μια σακούλα (αυτή που βάζουμε τη σαντιγί) και γεμίζουμε τα κανελόνια.
Απλώνουμε λίγη κρέμα στο ταψί και αραδιάζουμε τα κανελόνια, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και από πάνω την κρέμα.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψηνουμε 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ