1 κιλό καραβίδες( ζαβογαρίδες) ή (ψίρες), εμείς έτσι τις λέμε!
1 κούπα ρύζι Καρολίνα
½ ποτηράκι κρασί άσπρο
2 κούπες ζεστό νερό
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κ.σ. σκορδόλαδο ή 1 σκελίδα σκόρδο
1 ντομάτα τριμμένη
1 κούπα μαιδανό, άνηθο, σχινόπρασο, όλα ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε το ρύζι, και το βάζουμε σε ζεστό νερό για 10 λεπτά, το ξεπλένουμε και το στραγγίζουμε.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, και σοτάρουμε τις καραβίδες 5 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σοτάρουμε στο ίδιο λάδι τα κρεμμύδια, το ξερό, και τα φρέσκα, το σκόρδο, βάζουμε και το ρύζι ,και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει, σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τη ντομάτα, το νερό βραστό, αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, βράζουμε 10 λεπτά, και προσθέτουμε τις καραβίδες, και τα αρωματικά, ανακατεύουμε , βράζουμε άλλα 5 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη, για λίγη ώρα, για ποιεί τα υγρά το ρύζι, και να γίνει σπυρωτό.
Πάντα βάζουμε τις καραβίδες ή τις γαρίδες, και τα μύδια, στο τέλος, γιατί αλλιώς σκληραίνουν θέλουν ελάχιστα λεπτά, βράσιμο ή τηγάνισμα..
Καλή όρεξη!!!
Πωπωπω Χρυσα μου τι φαγάκι ειναι αυτό!!!! Κ ενα ουζάκι εγώ θα το πιώ! Φιλάκια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά ψαρεύωντε στο Πόρτο Λάγος αγάπη μου δεν ειναι ότι κι ότι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια!
Πωπω μου τρέχουν τα σάλια!!! Υπέροχο το φαγητό σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!!!