3 κότσια χοιρινά
3 κιλά περίπου
6 κρεμμυδάκια
φρέσκα
1 σκόρδο φρέσκο
1 ποτήρι κρασί άσπρο
½ φλιτζάνι λάδι
3 κ σ μουστάρδα
Αλάτι πιπέρι
Χυμό λεμονιού
1 ματσάκι θυμάρι
φρέσκο
1 ματσάκι
δεντρολίβανο φρέσκο
Πατάτες κομμένες κυδωνάτες
Για τη μαρινάδα
1 ποτήρι κρασί
άσπρο
4 κ.σ. λάδι
3 κ.σ μουστάρδα
Θυμάρι
δεντρολίβανο
Αλάτι πιπέρι
Μαρινάρουμε το
κρέας από το προηγούμενο βράδυ με λάδι, κρασί, μουστάρδα, θυμάρι και το δεντρολίβανο, το βάζουμε στο ψυγείο.
Βγάζουμε το κρέας
από την μαρινάδα και το στραγγίζουμε.
Σε γάστρα βάζουμε
λίγο λάδι, σοτάρουμε τα κότσια να πάρουν χρώμα, βάζουμε τα κρεμμυδάκια και
το φρέσκο σκόρδο.
Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε το
κρέας, βάζουμε τις πατάτες αφού τις ανακατέψουμε με μουστάρδα λεμόνι αλάτι και
πιπέρι, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό ή ζωμό κρέατος, τα αρωματικά.
Βάζουμε τη γάστρα
στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά, μετά χαμηλώνουμε το φούρνο στους 140
βαθμούς, για άλλες 2 ½ ώρες, την τελευταία ώρα γυρίζουμε το κρέας να πάρει
χρώμα και από την άλλη πλευρά.
Το φαγάκι σου φαίνεται να έγινε λουκούμι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλή βδομάδα εύχομαι!
Τέλειο το φαγητό σου, σίγουρα μοσχοβολάει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!!!
πολύ μ αρέσει το κότσι....και ο τρόπος που το μαγείρεψες!!!φιλιααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα σας κουκλίτσες!!! τι μου κάνετε;
ΑπάντησηΔιαγραφήτο κότσι είναι από τα αγαπημένα μου κομμάτια, από το χοιρινό.
στις συνταγές μου έχω μία κότσι με coka cola δέν παίζετε σας λέω!!!
Πολύ ωραίο το φαγητό σου!!! Μου αρέσει πολύ!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μεσημέρι!!!