υλικά για τη ζύμη
500 γρ αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 αυγό
200 γρ γάλα
50 γρ βούτυρο βιτάμ
1 κ.γλ αλάτι
Για τη γέμιση
* γεμίζουμε με ότι υπάρχει στο ψυγείο μυζήθρα, φέτα, κασέρι, γαλοπούλα, λίγο σπανάκι που μας περίσσεψε κ.τ.λ.
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο.
Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το αυγό και τη μαγιά, ρίχνουμε το ζεστό γάλα (όχι καυτό) και ζυμώνουμε 5 λεπτά.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει, να διπλασιαστεί σε όγκο.
Εγώ τη ζυμώνω και τη βάζω να φουσκώσει στο ψυγείο, την κάνω το βράδυ και το πρωί κάνω πιτάκια για πρωινό.
Κάνουμε μπαλάκια από τη ζύμη, τα ανοίγουμε σε μικρά φιλαράκια και βάζουμε 1 κουταλάκι γέμιση.
Τα περνάμε με κρόκο αυγού διαλυμένο με 2 κουταλιές νερό.
Τα ψήνουμε 20-25 λεπτά στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Καλή επιτυχία!!!
πωπωπω...είναι και βράδυ..τί μου κάνεις....τρελαίνομαι για πιτακια...και θέλω να τα φάω όλααα....είναι και αφράτα...αχ αχ αχ...τεσπα΄.....καλή μας όρεξη..καλό σου βράδυ....φιλιααααααααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια Τάνια καλό βράδυ!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωπω Χρύσα μου τι υπέροχα τα πιτάκια σου στην αρχή νόμιζα ότι είναι τηγανητά μετά ειδα ότι τα ψήνεις! Φαίνονται φοβερά, θα τα φτιάξω για τον μικρό να τσιμπήσω και εγώ λιγάκι..
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια πολλά!!
Τα πιτάκια σου είναι... ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά!!!