Υλικά:
500 γρ σπορέλαιο
400 γρ χυμό πορτοκάλι
40 γρ άχνη ζάχαρη
50 γρ βούτυρο
1 κουταλιά σούπας κανέλα
½ κουταλάκι γαρύφαλλο
½ κουταλάκι σόδα
Λίγο αλάτι μια πρέζα
1200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ καρύδια
Εκτέλεση: Χτυπάμε με το σύρμα όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα καρύδια.
Ρίχνουμε το αλεύρι όλο μαζί και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά απαλά, (δεν το παιδεύουμε γιατί θα βγάλει λάδι).
Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ότι σχήμα θέλουμε (μπορούμε να τα γεμίσουμε με καρύδια ολόκληρα ή τριμμένο με κανέλα).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 20-25 λεπτά, στους 190 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν,
Ρίχνουμε τα μελομακάρονα καυτά, στο κρύο σιρόπι, για 30 δευτερόλεπτα, και τα βάζουμε σε πιατέλα, ρίχνουμε μέλι με πιρούνι να πέφτει σαν βροχή,. και πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια.
Υλικά για το σιρόπι
700 γρ ζάχαρη
500 γρ νερό
100 γρ μέλι
1 ξυλάκι κανέλα
4 γαρύφαλλα
4 γαρύφαλλα
1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρίφαλα και το πορτοκάλι, 3 λεπτά και άλλα 7 λεπτά σε χαμηλή φωτιά από το 9 στο 3, ρίχνουμε μέσα το μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σιροπιάζουμε ζεστά τα μελομακάρονα, και κρύο το σιρόπι, τα βουτάμε για 30 δευτερόλεπτα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου