Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικα τρουφάκια με φλούδες μανταρινιών!


Μανταρινάτα  αγαπημένα σοκολατάκια


Θα χρειαστούμε:


2 φλιτζάνια τριμμένες φλούδες μανταρινιών ( ξεπικρισμένα  σε νερό για 3 μέρες )
3 φλιτζάνια  τριμμένα  καρύδια, αμύγδαλα, και φουντούκια.
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
2 σφηνάκια λικέρ πικραμύγδαλο ή λικέρ πορτοκάλι
400 γρ κουβερτούρα
200 γρ ξυρούς καρπούς τριμμένους για την επικάλυψη



Εκτέλεση:
Ξεπικρίζουμε τις φλούδες των μανταρινιών για 3 μέρες σε νερό, αλλάζοντάς το κάθε μέρα.
Βάζουμε την άχνη ζάχαρη, τα φλούδια των μανταρινιών αφού τα ψιλοκόψουμε στο μούλτι και τους ξηρούς καρπούς, σε ένα τηγάνι αντικολλητικό  για 2 λεπτά  ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να λιώσουμε την κουβερτούρα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, και την ρίχνουμε στα παραπάνω υλικά, βάζουμε και το λικέρ, περιμένουμε να χλιάνουν λίγο και κάνουμε μπαλίτσες, τις κυλάμε σε τριμμένου ξυρούς καρπούς, ή τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα.



Τα βάζουμε για ½ ώρα στο ψυγείο να παγώσουν και τα τοποθετούμε σε χαρτάκια για φοντάν.


Καλά Χριστούγεννα!
                                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ