Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Κέικ με μήλα και μερέντα!



Υλικά:
250 γρ αλεύρι
100 γρ μαργαρίνη
2 αυγά
3 κ.σ μαύρη ζάχαρη ή 130 γρ ζάχαρη άσπρη
200 γρ γιαούρτι ή γάλα
1 κ.γλ μπέκιν
½ κ.γλ σόδα
1 βανίλια
2 μήλα σε κύβους
2 κ.σ καρύδια χοντροτριμμένα ή φουντούκια
2 κ.σ κακάο
2 κ.σ γάλα
4 κ.γλ μερέντα
2 κ.σ μαρμελάδα ροδάκινο

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο, τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το γιαούρτι, και ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέκιν,  κοσκινισμένο.


Χωρίζουμε 1/3 της ζύμης και χτυπάμε με το μίξερ για δύο λεπτά  το γάλα, και το κακάο.

Κόβουμε τα μήλα σε κύβους και τα ανακατεύουμε με τη μαρμελάδα, και τα καρύδια.


Βουτυρώνουμε μία φόρμα, την αλευρώνουμε και βάζουμε κουταλιές, από το άσπρο μείγμα, ανάμεσα βάζουμε από μία κουταλιά σοκολατένιο μείγμα, επάνω βάζουμε μία κουταλιά μερέντα, απλώνουμε και τα μήλα, και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς. 


Καλή όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΚΤΥΠΩΣΗ