Γλυκό περγαμόντο
Υλικά:
12 κομμάτια περγαμόντο
Το βάρος από τις φλούδες μετά από ξεπίκρισμα ήταν 1500 γραμμάρια
3 κιλά ζάχαρη
3 λίτρα νερό
2 λεμόνια το χυμό
Εκτέλεση
Ξύνουμε τα περγαμόντο, τα βράζουμε 5 λεπτά για να κόβονται πιο καλά .
Τα κόβουμε στα 6 ανάλογα με το μέγεθος.
Αφαιρούμε τη σάρκα, φεύγει εύκολα αν τραβήξουμε από την άκρη.
Τα περνάμε σε κλωστή με βελόνα, αφού τα τυλίξουμε σε ρολάκια.
Τα βράζουμε τρεις με τέσσερις φορές, 4-5 λεπτά αλλάζοντας το νερό κάθε φορά να ξεπικρίσουν.
Τα στραγγίζουμε καλά, και τα ζυγίζουμε.
Δένουμε το σιρόπι βράζοντας νερό και τη ζάχαρη, βάζουμε μέσα τα ρολάκια και τα βράζουμε 10 λεπτά, τα αφήνουμε στην κατσαρόλα μέχρι την άλλη μέρα, δένουμε το σιρόπι, στο τέλος ρίχνουμε το λεμόνι, δίνουμε μια βράση και το βάζουμε στα βάζα.
Καλή όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου