Χριστουγεννιάτικη πίτα γαλοπούλας
2 φύλλα σπιτική σφολιάτα
3 φλιτζάνια ψιλοκομμένη γαλοπούλα ( αυτή που μας περίσσεψε από τα Χριστούγεννα την ψημένη.)
2 πράσα σε λεπτές ροδέλες
2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι γάλα
2 αυγά
1 φλιτζάνι τριμμένη gouda
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε λίγο λάδι το μπέικον με τα πράσα, προσθέτουμε τη γαλοπούλα,1 φλιτζάνι ζωμό κότας τα βράζουμε λίγο να δέσουν οι γεύσεις
βάζουμε την κρέμα και το μισό τυρί, και αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση, βάζουμε τη σφολιάτα σε ένα ταψί με λίγο λάδι, απλώνουμε τη γέμιση, πασπαλίζουμε και το υπόλοιπο τυρί,
και βάζουμε επάνω το δεύτερο κομμάτι σφολιάτας, τη χαράζουμε, και ρίχνουμε επάνω στην πίτα τα αυγά χτυπημένα με το γάλα .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στο αέρα και την κάτω αντίσταση, για 1 ώρα στους 190 βαθμούς.
Γίνετε φανταστική αυτή η πίτα, την τρώμε πάντα τη δεύτερη μέρα τον Χριστουγέννων, από τα περισσεύματα της γαλοπούλας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου