Και ‘όχι μόνο!
Για τη ζύμη
500 γρ αλεύρι
200 γρ γάλα χλιαρό
1 μαγιά ξερή
4 κ,σ ζάχαρη
1 βανίλια
60 γρ βιτάμ μαλακό
2 αυγά
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί, κάνουμε μία μαλακιά ζύμη, την αφήνουμε σκεπασμένη, για 1 ώρα.
Πλάθουμε τσουρεκάκια σε ότι σχέδια μας αρέσουν, εγώ το γέμισα με μερέντα, τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, σκεπάζουμε με μία πετσέτα, και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο.
Τα αλείφουμε με λίγο νερό με πινέλο, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 με 25 λεπτά, ανάλογα με τον όγκο τον τσουρεκιών, ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου