Ορτύκια, άγρια ή
πτηνοτροφείου
Τα ορτύκια τα
βάζουμε στη μαρινάδα για 24 ώρες.
Για τη μαρινάδα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
8 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
1 κ.γλ. κόκκινο
πιπέρι
Αλάτι
Πιπέρι
Αρωματικά φρέσκα
όπως ρίγανη, θυμάρι και δεντρολίβανο
1 λεμόνι τον χυμό
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη
μαρινάδα εκτός από το λεμόνι, βάζουμε τα ορτύκια και τα αφήνουμε να
μαριναριστούν τουλάχιστον ένα βράδυ.
Ζεσταίνουμε ένα
αντικολλητικό τηγάνι και τοποθετούμε τα ορτύκια αφού τα στραγγίσουμε, αν είναι
παχιά δεν βάζουμε λάδι θα βγάλουν τα ίδια.
Όταν ροδίσουν
καλά βάζουμε την μαρινάδα χαμηλώνουμε τη
φωτιά και ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμη, σβήνουμε με το λεμόνι, και σερβίρουμε.
Υπέροχος μεζές!!!
Δεν έχω φάει ποτέ... η μαρινάδα σου μου αρέσει πολύ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά Χρύσα μου!!!
Μπράβο Χρυσα μου, δεν εχω φάι ποτέ αλλά φαινονται λαχταριστά! Καλό Σαββατοκύριακο!
ΑπάντησηΔιαγραφή